Pasta pollo de dijon

En kommentar
 
6 portioner

pasta 500 g 
sparris 250 g 
kycklingfilé 500 g
wokgrönsaker 500 g
kikärter 300 g
rödlök 1st
dijon senap 1 msk
kycklingbuljongtäring 1 st
socker 1,5 msk
Havregrädder 1.5 dl
Rosmarin
salt/aromat

Gör såhär:

Skär kycklingen i tärningsstora bitar och stek tills de är färdiga (ca 10 min),
Koka pastan i ca 10 minuter, häll av vattnet i ett durkslag
Värm upp lite rapsolja i en stor kastrull.
Finhacka löken och fräs snabbt i oljan.
blanda i resten av ingredienserna inklusive kycklingen och pastan och blanda runt. Blandningen ska ha en tydlig smak av rosmarin men krydda efter behag.

Pris: 12 kr per portion

Pasta pollo de dijon

Näringsinnehåll 

Referensvärden (för en måltid) 

Energi 

510 kcal 

Individuellt 

Protein 

30 g 

Individuellt 

Fett 

10 g 

Individuellt 

Varav mättat fett 

g 

< 8 g 

Kolhydrater 

70 g 

Individuellt 

Fibrer 

11 g 

Ca 10 g 

D-vitamin 

0,3 µg 

Ca 3 µg 

C-vitamin 

27 mg 

Ca 23 mg 

Kalcium 

134 mg 

Ca 240 mg 

Järn 

2,8 mg 

Ca 4,5 mg 

Folat 

182 µg 

Ca 120 µg 

 
Kommentarer om näringsinnehållet:
De här är en rätt som sätter smaken i fokus. Tittar man på näringsinnehållet ser vi att maträtten är rik på protein men utan att skjuta i väg galet mycket i energi. Detta beror till stor del på den höga andelen fibrer och låga andelen fett i måltiden, där vi dessutom har ett mycket låg andel mättat fett. Hälsomässigt är den bra för den som arbetar hårt fysiskt eller tränar mycket, den höga andelen fiber samt fettkvalitén både skyddar och hjälper mot många folkhälsjusjukdomar så som övervikt och diabetes.
 
Peters kommentar:
Här har jag plockat fram skolspanskan och gjort en rätt som på svenska skulle kunna översättas till "makaroner med senap", men Pasta de dijón låter ju betydligt godare och de är verkligen det den här rätten riktar in sig på. Men starka och framgående smaker är rätten en smakupplevelse som passar sig bäst till helgen eller till fest. Örten rosmarin har en väldigt karaktaristisk smak som smälter bra i hop med styrkan i dijónen slå i hop det med den mjuka krämiga känslan från havregrädden och du har en hit. 
 
Tips:
Riv lite lagrad ost eller tillför under matlagningen för att ta rätten till ytterligare höjder. Experimentera med vilka grönsaker som passar!
 
Betyg: 8/10
 
 
 
 
1 Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!:

skriven

mumms