
pasta 500 g
sparris 250 g
kycklingfilé 500 g
wokgrönsaker 500 g
kikärter 300 g
rödlök 1st
dijon senap 1 msk
kycklingbuljongtäring 1 st
socker 1,5 msk
Havregrädder 1.5 dl
Rosmarin
salt/aromat
Gör såhär:
Skär kycklingen i tärningsstora bitar och stek tills de är färdiga (ca 10 min),
Koka pastan i ca 10 minuter, häll av vattnet i ett durkslag
Värm upp lite rapsolja i en stor kastrull.
Finhacka löken och fräs snabbt i oljan.
blanda i resten av ingredienserna inklusive kycklingen och pastan och blanda runt. Blandningen ska ha en tydlig smak av rosmarin men krydda efter behag.
Pris: 12 kr per portion
Pasta pollo de dijon |
Näringsinnehåll |
Referensvärden (för en måltid) |
---|---|---|
Energi |
510 kcal |
Individuellt |
Protein |
30 g |
Individuellt |
Fett |
10 g |
Individuellt |
Varav mättat fett |
2 g |
< 8 g |
Kolhydrater |
70 g |
Individuellt |
Fibrer |
11 g |
Ca 10 g |
D-vitamin |
0,3 µg |
Ca 3 µg |
C-vitamin |
27 mg |
Ca 23 mg |
Kalcium |
134 mg |
Ca 240 mg |
Järn |
2,8 mg |
Ca 4,5 mg |
Folat |
182 µg |
Ca 120 µg |
skriven
mumms